Ohjeet

Buildlink

Buildlink tiedonhallinnan ja toiminnanohjauksen ratkaisu

 


Käyttäjillä on erilaisia käyttöoikeuksia palveluun

Palveluntarjoaja määrittelee mitä tietoja ja palveluita Buildlinkin välityksellä tarjotaan eri sidosryhmille ja toimijoille.

Julkinen käyttäjä

Julkiselta käyttäjältä ei edellytetä rekisteröitymistä palveluun. Yleensä julkinen käyttäjä ohjautuu palveluun mobiilikoodin tai muissa verkkoresursseissa määritellyn linkin kautta. Tyypillisiä käyttäjiä ovat asiakkaat/asukkaat.

Rekisteröitynyt käyttäjä

Rekisteröityneellä käyttäjällä on laajemmat käyttöoikeudet palveluun. Rekisteröityneet käyttäjät on liitetty erikseen palveluntarjoajan toimesta Buildlink-palveluun. Tyypillisiä käyttäjiä ovat mm. huolto- ja ylläpitohenkilöstö.

Ylläpitäjä

Buildlink ylläpitäjä hallinnoi kaikkia Buildlink tieto- ja palveluresursseja sekä käyttäjiä. Tyypillisiä ylläpito-käyttäjiä ovat kiinteistöjen manageerauksesta vastaavat, isännöinti-, huolto- ja ylläpitoyritysten palvelutarjonnasta ja yrityksen sisäisestä käytöstä vastaavat toimijat.

 


Rekisteröityminen ja kirjautuminen

Rekisteröityminen

Selainkäyttöisen Buildlink-palvelun käyttöoikeus muodostuu rekisteröitymällä palveluun osoitteessa buildlink.fi ja valitsemalla verkkosivun oikeasta yläkulmasta linkki "Rekisteröidy".

Rekisteröityminen edellyttää uniikin käyttäjätunnuksen. Muut perustiedot ovat sähköpostiosoite, etunimi, sukunimi sekä salasana. Salasanan tulee olla vähintään 8 merkkiä pitkä ja sen on hyvä sisältää pieniä ja isoja kirjaimia sekä numeroita.

Kirjautuminen

Kirjautumisnäytölle päästään käyttöliittymän oikeasta yläkulmasta "Kirjaudu" linkin avulla. Kirjatuminen tapahtuu syöttämällä käyttäjätunnus ja salasana. Unohtuneen salasanan voi tilata uudelleen "Palauta salasana" -linkin kautta.

Tilin tiedot

Tiliin liittyvien käyttäjäkohtaisten profiilitietojen hallinta sekä tilikohtaisten asetuksien muokkaaminen.

Huom! Rekisteröityminen voidaan hoitaa myös palveluntarjoajan/ylläpitäjän toimesta. Tällöin tieto rekisteröitymisestä välitetään sähköpostilla tai muulla sovitulla tavalla.
Buildlink screen

Kuva. Rekisteröityminen palveluun.

 

Buildlink screen

Kuva. Kirjautuminen palveluun.

Buildlink screen

Kuva. Käyttäjän profiilitiedot.

 

Mobiilikoodien käyttöohje

Mobiilikoodien avulla käyttäjä saa päätelaitteeseen palveluntuottajan tarjoamaa informaatiota.

Mobiilikoodien käyttö on helppoa. Käyttäjä lukee mobiilikoodin päätelaitteellaan ja ohjautuu sitä kautta haluttuun verkkopalveluun.

Päätelaitteessa tulee olla Internet-verkkoyhteys, kamera sekä QR koodien hyödyntämiseen tarkoitettu ohjelmisto (QR reader / Apps).

QR lukuohjelmia on lukuisia joista käyttäjä voi hankkia omia mieltymyksiään vastaavan version matkapuhelimien sovelluskaupasta. Lukuohjelmia löytyy hakusanoilla “QR” tai “QR reader”.

Ladattuaan lukuohjelman käyttäjä käynnistää ohjelman ja kohdistaa mobiililaitteen kameran mobiilikoodiin. Useimmissa QR lukuohjelmissa skannaustapahtuma aktivoituu automaattisesti kun puhelin on kohdistettu oikein koodiin.

Buildlinkiä voidaan hyödyntää myös suoraan selainohjelmiston avulla jolloin lukuohjelmaa ei tarvita.

Buildlink screen

Mobiilikoodin lukeminen. Käynnistä QR-lukuohjelma ja osoita päätelaitteella koodia.

Testaa mobiililaitteen toiminta

Mobiililaitteet kannattaa testata ennen käyttöönoton aloittamista. Yhteysnopeudet sekä päätelaitteen asetukset saattavat vaikuttaa palvelun toimintaan. Tarkista myös, että laitteeseen on asennettu QR lukuohjelma.

Mobiilikoodien käyttöön mahdollisesti liittyviä ongelmia

  • Verkkoyhteyden toimimattomuus (tai hitaus)
  • QR lukuohjelmaan liittyvät ongelmat - lukuohjelmia on useita joten kannattaa testata käyttötarpeisiin parhaiten soveltuva ohjelma
  • Yleiset puhelimen asetukset (esim. kuinka videot aukeavat, tiedostojen tallentaminen)
  • Koodien lukeminen tapahtuu huonoissa olosuhteissa (esim. valaistus, etäisyys)

Koodin käyttö ilman lukuohjelmaa (tämä on varotoimi mikäli koodin lukeminen lukuohjelmalla epäonnistuu jostakin syystä). Syötä mobiililaitteen selainohjelman URL kenttään build.fi/bexz29

Buildlink screen

Mobiilikoodi - verkkosivulle ohjautuminen.

Käynnistä QR koodien lukuohjelma ja lue koodi mobiilipuhelimella.

Saavut Buildlink-palvelun verkkosivulle.

Buildlink screen

Mobiilikoodi - palautteen kerääminen.

Lue koodi mobiilipuhelimella, vastaa vapaamuotoisella tekstillä palautelomakkeeseen sekä paina “lähetä painiketta”. Palvelu ilmoittaa lähetyksen onnistumisesta.

Palaute tallentuu Buildlink-palveluun.

 

Tekninen tuki

Palveluun liittyvissä teknisissä asioissa pyydämme olemaan yhteydessä Buildlink-tukipalveluihin.

tuki@buildlink.fi
Kiireellisissä asioissa: +358 40 5788750